Langste afdaling van Belgie

De Langste afdaling van Belgie !


Eupen, hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap, de poort naar de hoge venen.

Deze route brengt jullie naar de hoge venen en van daaruit ga je via de langste offroad afdaling via Hockai naar Jalhay en terug . Deze tour bestaat uit korte pikante hellingen en technische stoken die ervoor zorgen dat je zeer moeilijk aan een gemiddelde van 20km/u zal komen. Reken dus op ongeveer 4u tijd om de track uit te rijden.


Update mei 2016:

We vertrekken direct in stijl via vele singletrack recht door de hoge venen. Daarnaast doet deze track ook de waterval van Bayehon alle eer aan. Enjoy!


Omschrijving


De route begint via rustig klimwerk, na een 10 tal kilometers ga je via singletracks door de hoge venen. Zeer knappe natuur, genieten !  Let hier wel op, geef steeds voetgangers voorrang, een glimlach kan ook vaak wonderen doen. Eenmaal aangekomen op het hoogste punt van Belgie, de Botrange begint het dalen. De eerste 7 kilometers is genieten van de omgeving, daarna kom je op enkele sublieme tracks die de omgeving te bieden heeft en begint het mountainbike werk pas echt, met uiteraard af en toe een technische passage.


Geen familie tour, geen ritje voor beginners, dit omdat het zwaartepunt op het einde licht.


TIPS


    N
eem extra kleding mee, boven op de hoge venen is het al snel 5° kouder dan op het vertrekpunt in Eupen.Spikes onder je schoenen kunnen handig zijn.


Indien veel regen de laatste weken, best sealskin sokken of waterbestendige  schoenen aandoen.